How To Choose The Best Rope For Hiking
- 05 Nov
Итали улс нь моцарелла гэх мэт зөөлөн бяслаг, Пармезан зэрэг хатуу сортууд, түүнчлэн таны мэдэхгүй зарим төрлийн бяслагуудаас эхлээд маш олон төрлийн бяслагаараа алдартай улс билээ.Эдгээр бяслаг нь бүтэц, хатуулаг, мөн хэрэглэж буй сүүний төрлөөрөө маш их ялгаатай ба дангаар нь идэж эсвэл хоол хийхэд ашиглаж болно.
МОЦАРЕЛЛА
Италийн бяслагийн хамгийн алдартай төрлүүдийн нэг болох моцарелла нь хэд хэдэн төрлөөс бүрддэг ба ихэвчлэн Италийн одос үхрийн сүүгээр , "гоймон" гэгддэг ээрэх, зүсэх аргыг ашиглан хийсэн бяслагийг хэлдэг. Энэхүү цагаан, хагас зөөлөн бяслаг нь өндөр чийгшилтэй бөгөөд ихэвчлэн пицца, лазанья хийхэд эсвэл улаан лооль, лаврын хамт Caprese салатанд түгээмэл ашиглагддаг.
ГОРГОНЗОЛА
Энэхүү судалтай, хөх бяслагийг тослоггүй үнээний сүүгээр хийдэг ерөнхийдөө чихэрлэг ба хурц гэсэн хоёр төрлийнх байдаг. Горгонзолаг ихэвчлэн хоол болохын өмнө хайлуулан хэрэглэдэг .
ПАРМЕЗАН
Та энэ бяслагийг "Пармезан" гэдгээр нь илүү сайн мэдэх байх. Нялцгай бүтэцтэй, баялаг амтаараа алдартай бөгөөд "Бяслагны хаан" гэж нэрлэдэг!
ПЕКОРИНО
Пекорино нь хонины сүүгээр хийсэн бүх төрлийн бяслагийг бүхэлд нь хэлдэг. Хамгийн алдартай нь хатуу, давслаг бяслаг болох пекорино романо ба тус улсын хамгийн эртний бяслагуудын нэг юм. Энэ нь ихэвчлэн гоймон, шөл, салат дээр сараалжтай хэрэглэгддэг бөгөөд Пармезанаас арай илүү амттай байдаг. Хэрэв та ширээний бяслаг идэхийг хүсэж байвал пекорино тоскано, пекорино сардо зэрэг нь илүү тохиромжтой.
МАСКАРПОН
Үнээний сүүний цөцгийн чийгийг нарийн нэхмэл даавуугаар шүүж гаргаж авдаг тирамису бялууны гол орц болох маш баялаг амттай цөцгий бяслаг гэдгийг та мэдэх байх.
РИКОТТА
Рикотта нь шар сүүгээр хийсэн шар сүүний бяслаг юм. Өтгөн цагаан өнгөтэй, бага зэрэг чихэрлэг амттай ба бүтэц нь ашигласан сүүний төрлөөс хамаарна. Рикотта нь маш хурдан мууддаг боловч удаан хадгалагддаг.
ТАЛЕГГИО
Уг бяслагийг үйлдвэрлэдэг Ломбарди мужийн Вал Талеггио уулын хөндийн нэрээр нэрлэжээ. Энэ бяслаг нь анхилуун үнэртэй, гайхалтай зөөлөн амттай. Талеггиог радиккио эсвэл рукола салат, бручетта дээр халуун ногоо, улаан лоольтой хамт идэж болно, эсвэл рисотто эсвэл полента дээр хайлуулж иддэг.
КРЕСЦЕНЗА
Уг баялаг орцтой өтгөн бяслагийг Италийн хойд хэсэгт үнээний сүүгээр үйлдвэрлэдэг ба үүнийг ихэвчлэн дангаар нь иддэг .
АЗИГО
Үйрмэг Asiago нь ихэвчлэн салат, шөл, гоймон, сүмс гэх мэт төрөл бүрийн хоолонд ордог бол цөцгийтэй сортуудыг панини, сэндвич дээр хэрэглэдэг.
БЕЛ ПАЭЗ
Энэхүү хагас зөөлөн, үнээний сүүний бяслаг нь зөөлөн цөцгийн амттай ба моцареллатай зүйрлэхийн аргагүй маш гоё амттай. Цайвар, өтгөн шаргал өнгөтэй Бел Паэзийг ихэвчлэн зууш эсвэл амттан болгон хэрэглэдэг ч пицца болон хайруулын тавганд хайлуулж хэрэглэдэг.
БУРРАТА
Энэ нь цөцгийгөөр дүүргэсэн моцареллаг хэлдэг ба маш өвөрмөц бүтэцтэй. Ихэвчлэн салат, просциутто, талх, пастатай хэрэглэдэг.
02 Comments
Leave A Comment