Нүүр Мэдээ Буцах
shape
  • 3 сарын 02, 2022

ИТАЛИ БЯСЛАГ

Итали улс нь моцарелла гэх мэт зөөлөн бяслаг, Пармезан зэрэг хатуу сортууд, түүнчлэн таны мэдэхгүй зарим төрлийн бяслагуудаас эхлээд маш олон төрлийн бяслагаараа алдартай улс билээ.Эдгээр бяслаг нь бүтэц, хатуулаг, мөн хэрэглэж буй сүүний төрлөөрөө маш их ялгаатай ба дангаар нь идэж эсвэл хоол хийхэд ашиглаж болно.

МОЦАРЕЛЛА

Италийн бяслагийн хамгийн алдартай төрлүүдийн нэг болох моцарелла нь хэд хэдэн төрлөөс бүрддэг ба ихэвчлэн Италийн одос үхрийн сүүгээр , "гоймон" гэгддэг ээрэх, зүсэх аргыг ашиглан хийсэн бяслагийг хэлдэг. Энэхүү цагаан, хагас зөөлөн бяслаг нь өндөр чийгшилтэй бөгөөд ихэвчлэн пицца, лазанья хийхэд эсвэл улаан лооль, лаврын хамт Caprese салатанд түгээмэл ашиглагддаг.

Eurotravel

ГОРГОНЗОЛА

Энэхүү судалтай, хөх бяслагийг  тослоггүй үнээний сүүгээр хийдэг ерөнхийдөө чихэрлэг ба хурц гэсэн хоёр төрлийнх байдаг. Горгонзолаг ихэвчлэн хоол болохын өмнө хайлуулан хэрэглэдэг .

Eurotravel

ПАРМЕЗАН

Та энэ бяслагийг "Пармезан" гэдгээр нь илүү сайн мэдэх байх. Нялцгай бүтэцтэй, баялаг амтаараа алдартай бөгөөд "Бяслагны хаан" гэж нэрлэдэг!

Eurotravel

ПЕКОРИНО

Пекорино нь хонины сүүгээр хийсэн бүх төрлийн бяслагийг бүхэлд нь хэлдэг. Хамгийн алдартай нь хатуу, давслаг бяслаг болох пекорино романо ба тус улсын хамгийн эртний бяслагуудын нэг юм. Энэ нь ихэвчлэн гоймон, шөл, салат дээр сараалжтай хэрэглэгддэг бөгөөд Пармезанаас арай илүү амттай байдаг. Хэрэв та ширээний бяслаг идэхийг хүсэж байвал пекорино тоскано, пекорино сардо зэрэг нь илүү тохиромжтой.

Eurotravel

МАСКАРПОН

Үнээний сүүний цөцгийн чийгийг нарийн нэхмэл даавуугаар шүүж гаргаж авдаг тирамису бялууны гол орц болох маш баялаг амттай цөцгий бяслаг гэдгийг та мэдэх байх.

Eurotravel

РИКОТТА

Рикотта нь шар сүүгээр хийсэн шар сүүний бяслаг юм. Өтгөн цагаан өнгөтэй, бага зэрэг чихэрлэг амттай ба бүтэц нь ашигласан сүүний төрлөөс хамаарна. Рикотта нь маш хурдан мууддаг боловч удаан хадгалагддаг.

Eurotravel

ТАЛЕГГИО

Уг бяслагийг үйлдвэрлэдэг Ломбарди мужийн Вал Талеггио уулын хөндийн нэрээр нэрлэжээ. Энэ бяслаг нь анхилуун үнэртэй, гайхалтай зөөлөн амттай. Талеггиог радиккио эсвэл рукола салат, бручетта дээр халуун ногоо, улаан лоольтой хамт идэж болно, эсвэл рисотто эсвэл полента дээр хайлуулж иддэг.

Eurotravel

КРЕСЦЕНЗА

Уг баялаг орцтой өтгөн бяслагийг Италийн хойд хэсэгт үнээний сүүгээр үйлдвэрлэдэг ба үүнийг ихэвчлэн дангаар нь иддэг .

Eurotravel

АЗИГО

Үйрмэг Asiago нь ихэвчлэн салат, шөл, гоймон, сүмс гэх мэт төрөл бүрийн хоолонд ордог бол цөцгийтэй сортуудыг панини, сэндвич дээр хэрэглэдэг.

Eurotravel

БЕЛ ПАЭЗ

Энэхүү хагас зөөлөн, үнээний сүүний бяслаг нь зөөлөн цөцгийн амттай ба моцареллатай  зүйрлэхийн аргагүй маш гоё амттай. Цайвар, өтгөн шаргал өнгөтэй Бел Паэзийг ихэвчлэн зууш эсвэл амттан болгон хэрэглэдэг ч пицца болон хайруулын тавганд хайлуулж хэрэглэдэг.

Eurotravel

БУРРАТА

Энэ нь цөцгийгөөр дүүргэсэн моцареллаг хэлдэг ба маш өвөрмөц бүтэцтэй. Ихэвчлэн салат, просциутто, талх, пастатай хэрэглэдэг.

Eurotravel

 


 

 

 


logo

Contact Us

  • eurotoursllc@gmail.com
  • +976 7723 0042
  • Хан-Уул дүүрэг, 15-р хороо, Стадион оргил, Махатма ганди, Romana Residence 11-р давхар, 1105 тоот, Улаанбаатар хот, Ulaanbaatar, Mongolia

Follow Us

logo